Svendborg Bio er en biograf i Svendborg, Danmark. Den blev grundlagt den 1. oktober 1941. Den første film, der blev vist i biografen, var "Rebecca".

Biografen har tre sale og en af dem er en 3D-skærm, hvor man kan se film i 3D. De to andre er traditionelle skærme.

Svendborg Biografs skjulte perle i Danmark

Svendborg biografen er en skjult perle i Danmark. Det har eksisteret i mere end 100 år, og det er aldrig holdt op med at ændre sig.

Biografen ligger i centrum af Svendborg, som er en lille by på den fynske ø. Bygningen er opført i 1912, og det var oprindeligt et teater med 1.000 siddepladser. I 1994 blev bygningen renoveret for igen at kunne bruges som biograf.

Svendborg Biograf har i dag to biografer med hver 140 siddepladser. Hvert år viser de omkring 120 film fra hele verden – fra danske film til Hollywood-blockbusters og uafhængige film fra andre lande.

Er på vej

Svendborg Bio er et kultur- og idrætssted for Svendborg by. Hovedbygningen er et teater, med en kapacitet på 600 siddepladser, som har været åben siden 1978. Det er hjemsted for Svendborg Symfoniorkester.

Hvad du finder i biografen

Biografen er et sted for underholdning, og det er den ældste form for massemedier. Men hvad finder du i biografen?

Dette afsnit vil udforske de forskellige aspekter af en biograf, fra dens historie til dens i dag.

Den første biograf blev åbnet i New York City i 1896. Den blev kaldt The Nickelodeon, og det kostede 5 øre at se en film der. Dette var ikke kun den første biograf, men også det første sted, hvor folk kunne se film gratis. Nickelodeon viste kortfilm, der var omkring 10 minutter lange, og de blev vist den ene efter den anden uden pauser eller pauser. Folk måtte stå, mens de så disse film, fordi der ikke var nogen stole til rådighed på dette tidspunkt.

Svendborg biografen ligger på Langelandsgade 3 i Svendborg Danmark og har åbent alle ugens dage fra november til april med visninger starter kl. 18.

Kan du lide gyserfilm?

Dette afsnit handler om Svendborg bio og dens nye gyserfilm.

Svendborg bio har netop åbnet en ny gyserfilm. Den hedder "The Nun", og den er baseret på en karakter fra Conjuring-serien. Filmen er instrueret af Corin Hardy, som tidligere har instrueret "The Hallow".

Det er første gang, de har vist en gyserfilm i denne biograf. De forventer at se en stigning i fremmødet, da folk gerne vil opleve denne unikke oplevelse.